За питата:
- 250гр масло на стайна температура
- 400гр кристална захар
- 8бр жълтъци
- 400гр кисело мляко
- 10гр амонячна сода
- 30гр какао
- 150гр смес от захаросани плодове/гъсто сладко
За шоколадовата глазура:
- 300гр шоколадов кувертюр
- 60мл олио
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива до получаване на пухкава и еднородна маса. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. В киселото мляко се гаси амонячната сода. След това всички продукти се смесват и от тях се приготвя пухкаво тесто. Изсипва се в тава (намазана с масло и посипана с брашно/покрита с хартия за печене) и отгоре се посипват плодовете.Пече се при 180С за 35-40 минути. Охладява се и се нарязва. След това шоколадовия кувертюр се разтопява на водна баня с олиото и се залива питата.
Бон Апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар