понеделник, 5 май 2014 г.

Карфиол на фурна

След като добър мой приятел ми обещаваше в продължение на месеци, че ще ми сготви това, тогава непознато за мен блюдо, реших, че е време да се разровя в книгите и сама да си го приготвя в къщи. Няма да лъжа, получи се чудесно!



Продукти за 4 порции:

  • 1 голяма глава карфиол (1,3кг)
  • 25гр масло
  • 25гр брашно
  • 500мл мляко
  • 150гр настърган кашкавал
  • 3с.л.горчица
  • 6 парчета шунка


Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на парченца и се сварява в подсолена вода до омекване. Межувременно в загрят тиган маслото се разтапя, добавя се брашното и се запържва за около минута. На тънка струйка се прибавя млякото и се бърка докато соса стане гладък и гъст. Добавят се 100гр кашкавал и половината шунка, нарязана на лентички, и се подправя със сол и черен пипер. 
Карфиолът се слага в дълбока тавичка и се залива със сосът, поръсва се с останалите кашкавал и шунка и се запича до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар