Продукти за 4 порции:
- 1 голяма глава карфиол (1,3кг)
- 25гр масло
- 25гр брашно
- 500мл мляко
- 150гр настърган кашкавал
- 3с.л.горчица
- 6 парчета шунка
Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на парченца и се сварява в подсолена вода до омекване. Межувременно в загрят тиган маслото се разтапя, добавя се брашното и се запържва за около минута. На тънка струйка се прибавя млякото и се бърка докато соса стане гладък и гъст. Добавят се 100гр кашкавал и половината шунка, нарязана на лентички, и се подправя със сол и черен пипер. Карфиолът се слага в дълбока тавичка и се залива със сосът, поръсва се с останалите кашкавал и шунка и се запича до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар