понеделник, 5 май 2014 г.

Шоколадов кекс с глазура

Предлагам още една изпитана рецепта за почитателите на това сладко изкушение - шоколадът.



Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1ч.ч. захар
  • 3с.л. олио
  • 3с.л. какао
  • 2ч.л. сода
  • 2ч.ч. брашно


За глазурата:

  • 85гр шоколад
  • 1ч пълномаслено мляко
  • 1/3ч сметана
  • 1с.л. масло


Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Содата се смесва с киселото мляко и се добавя към сместа. Добавя се какаото, брашното и накрая олиото. Пече се на умерена фурна.
Когато кекса е готов и изстинал се приготвя глазурата. За целта в малък съд на ниска степен се разтопява шоколадът, маслото и сметаната. Оставя се да поизстине за около 4 минути и се залива кекса. По желание може да се добавят сурови или запечени ядки, става наистина невероятно.

Бон Апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар