Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 1ч.ч. захар
- 3с.л. олио
- 3с.л. какао
- 2ч.л. сода
- 2ч.ч. брашно
За глазурата:
- 85гр шоколад
- 1ч пълномаслено мляко
- 1/3ч сметана
- 1с.л. масло
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Содата се смесва с киселото мляко и се добавя към сместа. Добавя се какаото, брашното и накрая олиото. Пече се на умерена фурна.
Когато кекса е готов и изстинал се приготвя глазурата. За целта в малък съд на ниска степен се разтопява шоколадът, маслото и сметаната. Оставя се да поизстине за около 4 минути и се залива кекса. По желание може да се добавят сурови или запечени ядки, става наистина невероятно.
Бон Апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар