понеделник, 5 май 2014 г.

Гюзлеме

За малки и големи, това се превърна в една любима закуска в къщи - гюзлеми!





Необходими продукти за тестото:

  • 250мл топла вода
  • 2ч.ч.брашно
  • 1ч.л.сол
  • 1 щипка захар



За пълнежа:

  • олио
  • 100гр сирене
  • стрък праз



Начин на приготвяне:
От изброените продукти омесваме тесто, което оставаме да отпочине за около 30-40 минути. През това време нарязваме праза на колелца и го запържваме докато омекне. 
Когато свършим и това откъсваме топка от тестото и я разточваме, намазваме с олио, поръсваме с праз и малко сирене. Това нещо се завива на пуричка, а след това на охлюв и отново се разточва. Получената "палачинка" се изпича на сач или тиган с незалепващо покритие.


Забележка: За плънката може да се експериментира с различни продукти - кашкавал, спанак или каквото на вас ви харесва!

Няма коментари:

Публикуване на коментар