вторник, 24 юни 2014 г.

Лесна лазаня

Необходими продукти:
  • 250 г готови кори за лазаня (1 пакет)
  • 250-300 г кайма
  • 1 глава лук
  • 250 г смлени домати от консерва
  • кашкавал/пармезан


  • черен пипер
  • сол
  • За соса "Бешамел"
  • 4-5 с.л. олио
  • 4-5 с.л. брашно
  • 300 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът "Бешамел" - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя млякото. Бърка се докато се сгъсти и се получи хомогенна смес. Подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.


Корите се приготвят според указанията на опаковката. Продуктите са нареждат в тава, като се почва с ред кори, отгоре -  доматен сос с кайма, върху него сос "Бешамел" и така до приключване на продуктите. Завършва се с кори, покрити само със сос "Бешамел". Поръсва се обилно с настърган кашкавал/пармезан и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар