- 250 г готови кори за лазаня (1 пакет)
- 250-300 г кайма
- 1 глава лук
- 250 г смлени домати от консерва
- кашкавал/пармезан
- черен пипер
- сол
- За соса "Бешамел"
- 4-5 с.л. олио
- 4-5 с.л. брашно
- 300 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се
задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и
черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.
В друг съд се приготвя сосът "Бешамел" - слага се
олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя
млякото. Бърка се докато се сгъсти и се получи хомогенна смес. Подправя се с малко
сол и черен пипер и се сваля от огъня.
Корите се приготвят според указанията на опаковката.
Продуктите са нареждат в тава, като се почва с ред кори, отгоре - доматен сос с кайма, върху него сос
"Бешамел" и така до приключване на продуктите. Завършва се с кори,
покрити само със сос "Бешамел". Поръсва се обилно с настърган
кашкавал/пармезан и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар