- 3 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 3 с.л. прясно мляко
- 140 гр. размекнато масло
- 3 намачкани на каша кайсии
- 200 гр. брашно
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия (или ванилена захар)
- 7-8 кайсии
- 100 гр. череши
Начин на приготвяне:
Разбийте на пухкав крем яйцата, заедно със захарта. Добавете
прясното мляко и кайсиите на каша, след което брашното с бакпулвера в него и
размекнатото масло. Накрая сложете и ванилията.
Изсипете сместа във форма със свалящ се ринг, върху хартия за печене,
като отделите 2-3 с.л. от тестото. Заравнете и подредете отгоре резенчета
кайсии (аз ги подредих ветрилообразно) и между тях половинки череши. Добавете
малко хладка вода към останалата смес и разбъркайте. Покапете с нея върху
плодовете. Не е необходимо да покривате плътно. Опечете сладкиша на 180 градуса
до порозовяване или докато клечката
излезе суха.
Извадете, и след
няколко минути откачете ринга и отворете хартията, за да не кондензира. След
като изстине поръсете, по желание, с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар