вторник, 24 юни 2014 г.

Сладкиш с кайсии и череши

Необходими продукти:
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 140 гр. размекнато масло
  • 3 намачкани на каша кайсии
  • 200 гр. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия (или ванилена захар)
  • 7-8 кайсии
  • 100 гр. череши

Начин на приготвяне:

Разбийте на пухкав крем яйцата, заедно със захарта. Добавете прясното мляко и кайсиите на каша, след което брашното с бакпулвера в него и размекнатото масло. Накрая сложете и ванилията.  Изсипете сместа във форма със свалящ се ринг, върху хартия за печене, като отделите 2-3 с.л. от тестото. Заравнете и подредете отгоре резенчета кайсии (аз ги подредих ветрилообразно) и между тях половинки череши. Добавете малко хладка вода към останалата смес и разбъркайте. Покапете с нея върху плодовете. Не е необходимо да покривате плътно. Опечете сладкиша на 180 градуса до порозовяване или докато  клечката излезе суха.


    Извадете, и след няколко минути откачете ринга и отворете хартията, за да не кондензира. След като изстине поръсете, по желание, с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар