петък, 14 ноември 2014 г.

Крем кейк

Необходими продукти:

За блата:

  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 каф. ч. олио
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 бакпулвер
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. какао

Крема е по желание - може да е с 2 пак. пудинг ванилия, нишесте или пък домашен ванилов крем. Аз избрах полуготов крем за торти.

Начин на приготвяне:

 От изброените продукти се прави смес, която се изсипва в намаслена и посипана с брашно тава, и се пече в умерена фурна до готовност.
Като изстине, се правят  широки дупки в блата. 

След като имаме вече надупчен блат, правим крем, с който заливаме отгоре. Остатъците от блата се натрошават в/у крема и се оставя да стегне в хладилника за няколко часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар