понеделник, 13 октомври 2014 г.

Шкембе чорба

Необходими продукти:

  • 2 кг телешко шкембе
  • 1 глава лук 4-5 супени лъжици брашно
  • 50 мл олио
  • 50 гр краве масло
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • 1 л прясно мляко
  • 2 глави чесън
  • натрошени люти чушлета
  • оцет




Начин на приготвяне:

Добре почистеното и измито шкембе се мие в подсолена вода до готовност. Изважда се и се реже на дребно. Връща се в тенджерата. Лукът се настъргва на ситно ренде и се задушава в олиото и брашното, и се пържи до златисто. Дръпва се от котлона и се запържва и червения пипер. Добавя се към бульона, като се разбърква постоянно за да се избегнат бучиците. Наливаме млякото и оставяме за известно време да покъкри. Добавят се солта и чения пипер. Сервира се с натрушени люти чушки и мариновен в оцет счукан чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар