- 2 кг телешко шкембе
- 1 глава лук 4-5 супени лъжици брашно
- 50 мл олио
- 50 гр краве масло
- червен пипер
- черен пипер
- сол
- 1 л прясно мляко
- 2 глави чесън
- натрошени люти чушлета
- оцет
Начин на приготвяне:
Добре почистеното и измито шкембе се мие в подсолена вода до готовност. Изважда се и се реже на дребно. Връща се в тенджерата. Лукът се настъргва на ситно ренде и се задушава в олиото и брашното, и се пържи до златисто. Дръпва се от котлона и се запържва и червения пипер. Добавя се към бульона, като се разбърква постоянно за да се избегнат бучиците. Наливаме млякото и оставяме за известно време да покъкри. Добавят се солта и чения пипер. Сервира се с натрушени люти чушки и мариновен в оцет счукан чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар