- 200 г прясно мляко
- 20 г прясна мая
- 400-500 г брашно
- 150 мл топла вода
- 150-200 г сирене
- 6 с.л. зехтин
- 1-2 с. л. краве масло
- 1 ч. л. захар
- 1 ч. л. сол.
- 1 бр. жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разтворете
маята и захарта в топлото мляко. Покрийте с кърпа и оставете 10-15 минути да
втаса на топло място.Пресейте
брашното и солта, в средата направете кладенче и в него сложете маята, зехтина
и топлата вода. Омесете гладко тесто, оформете го на топка, поставете в
намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на
обема. Разточете
тестото на кора, намажете със зехтин, поръсете с натрошеното сирене, навийте
руло, нарежете на еднакви по големина шайби. Поставете
милинките в намазнена тава и намажете със жълтъка. Печете 20-30 минути на 180
градуса. Още горещи, намажете с масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар