понеделник, 13 октомври 2014 г.

Милинки със сирене

Необходими продукти:
  • 200 г прясно мляко
  • 20 г прясна мая
  • 400-500 г брашно
  • 150 мл топла вода
  • 150-200 г сирене
  • 6 с.л. зехтин
  • 1-2 с. л. краве масло
  • 1 ч. л. захар
  • 1 ч. л. сол.
  • 1 бр. жълтък за намазване
Начин на приготвяне:


Разтворете маята и захарта в топлото мляко. Покрийте с кърпа и оставете 10-15 минути да втаса на топло място.Пресейте брашното и солта, в средата направете кладенче и в него сложете маята, зехтина и топлата вода. Омесете гладко тесто, оформете го на топка, поставете в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема. Разточете тестото на кора, намажете със зехтин, поръсете с натрошеното сирене, навийте руло, нарежете на еднакви по големина шайби. Поставете милинките в намазнена тава и намажете със жълтъка. Печете 20-30 минути на 180 градуса. Още горещи, намажете с масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар