- 2 яйца
- 100гр.захар
- 80гр.брашно
- 1ч.л.бакпулвер
- сок от компот за сиропиране
Яйцата и
захарта се разбиват с миксер,добавя се внимателно брашното с бакпулвера,тестото
се излива в кръгла форма(д- 26см) и се изпича на 170-180С до леко
порозовяване.Охлажда се добре,поставя се в ринг от разкопчаваща се форма за
торта и се сиропира с компот.
Продукти за крема:
- 5 яйца
- 1ч.ч.захар
- 125гр.краве масло
- 1/2ч.ч.прясно мляко
- 1с.л.брашно
- 20гр.желатин
Желатина се
накисва в малко вода,да набъбне,след което се разтопява на водна баня.
Жълтъците,половината захар и брашното се
разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладък гъст крем при
непрекъснато разбъркване с тел.Когато крема изстине до стайна температура,към
него се добавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера.
Белтъците се разбиват с останалата захар до
твърди връхчета.Смесват се жълтъчния крем,белтъците и разтопения,охладен
желатин.Сместа се излива веднага върху приготвения блат и се заравнява.Поставя
се за 1 час в хладилник да стегне.
Продукти за глазурата:
Продукти за глазурата:
- 150гр.шоколад
- 50гр.краве масло
- 1-2с.л.прясно мляко
Няма коментари:
Публикуване на коментар