понеделник, 13 октомври 2014 г.

Торта "Птиче мляко"

Продукти за блата:

  • 2 яйца
  • 100гр.захар
  • 80гр.брашно
  • 1ч.л.бакпулвер
  • сок от компот за сиропиране
Яйцата и захарта се разбиват с миксер,добавя се внимателно брашното с бакпулвера,тестото се излива в кръгла форма(д- 26см) и се изпича на 170-180С до леко порозовяване.Охлажда се добре,поставя се в ринг от разкопчаваща се форма за торта и се сиропира с компот.


Продукти за крема:
  • 5 яйца
  • 1ч.ч.захар
  • 125гр.краве масло
  • 1/2ч.ч.прясно мляко
  • 1с.л.брашно
  • 20гр.желатин

Желатина се накисва в малко вода,да набъбне,след което се разтопява на водна баня.
Жълтъците,половината захар и брашното се разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладък гъст крем при непрекъснато разбъркване с тел.Когато крема изстине до стайна температура,към него се добавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера.
Белтъците се разбиват с останалата захар до твърди връхчета.Смесват се жълтъчния крем,белтъците и разтопения,охладен желатин.Сместа се излива веднага върху приготвения блат и се заравнява.Поставя се за 1 час в хладилник да стегне.

Продукти за глазурата:
  • 150гр.шоколад
  • 50гр.краве масло
  • 1-2с.л.прясно мляко
Разтопяват се на водна баня,охлаждат се леко и се залива тортата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар